Teknoes Elektronik

Yangın Alarm Sistemlerinde Aranacak Özellikler

Yangın, hayatımızı ve sahip olduğumuz varlıkları tehdit eden önemli risklerden biridir. Evlerimizde, iş yerlerimizde aktif bir risk olarak her zaman var olan yangını risk olmaktan çıkarmak veya bu riskin yaratacağı tahribatları en aza indirmek ise mümkündür. Nasıl mı derseniz cevap tabi ki yangın alarm sistemleri olacaktır.

Yangın alarm sistemleri, belirli standartlar çerçevesinde geliştirilen, kullanılacağı alanın risklerine göre revize edilebilen sistemlerdir. Evlerinizde veya iş yerlerinizde yangın alarm sistemi kullanmaya karar verdiğinizde alacağınız sistemin bazı beklentileri karşılaması gerekecektir. Bunlar;

Öncelikle yangın alarm sisteminin en önemli özelliği şüphesiz algılama hızıdır. Sistem ne kadar hassas algılayıcılara sahip, yangını hangi aşamada tespit ediyor? Bunlar çok önemli sorulardır.

Yangın alarmında ikinci önemli özellik ise sistemin uzaktan sürekli denetim altında olmasıdır. Yangın alarmı siz evdeyken ya da iş yerinizdeyken devreye girerse buna müdahale hızlı olacaktır ancak siz uzaktayken yangın alarmı sadece siren çeklinde bir uyarı veriyorsa bu durumda hiçbir etkisi olmayacaktır.  Yangın alarmları mutlaka bir merkezden izlenmeli ve en hızlı şekilde itfaiye, sağlık ekiplerine bildirim verilmelidir.

Aranacak bir diğer kriter de bu özellikleri ekonomik fiyatlarla karşılayabilmesi ve sistemin bakım maliyetlerinin az olmasıdır. Her hizmette olduğu gibi yangın alarmında da kullanıcılar fiyat performans beklentisi ile hareket eder. Bu sebeple uygun fiyatlarla tüm özellikleri karşılayan firmalar öne geçecektir. Teknoes Güvenlik, sağlığınız ve güvenliğiniz için en uygun çözümler sunar.

Saruhan Web Ajans